Smaka Korea 2020
– med Sara Yoon och Anders Bruhn 

Koreansk mat blir alltmer populär. De flesta är idag bekanta med kimchi, bibimbab och ett flertal andra rätter. Netflixserien Chef’s Table med munk Jeong Kwan har bidragit ytterligare till detta och gjort att alla idag pratar om koreansk matlagning.
Vi genomför nu den femte versionen av vår populära matresa som bara blir bättre och bättre.

Följ med på en spännande resa där vi bland annat besöker munk Jeong Kwan’s tempel och hon lär oss sin speciella matlagning. Det blir en rundresa som är en upptäcktsfärd i ett land där gastronomin är ett fyrverkeri av smak och färg. Där hälsa och kost naturligt hör ihop och där varje måltid är fest och samvaro.

En anledning till att maten är så välsmakande och hälsosam stavas fermentering. Naturligtvis kommer vi därför också att lära oss hur man gör gochujang, denjang, kimchi, m.m.

Sara brinner för att sprida sitt hemlands kultur till oss nordbor. Hon är en van researrangör, duktig matlagare och bor sedan många år i Sverige. Hon har drivit Meari Travel i tretton år och arrangerat otaliga resor till Korea.

Anders är född i Korea och uppväxt i Sverige. Han har en stor kunskap om mat och dryck samt en lång erfarenhet från toppkrogar i Stockholm.